Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-9°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
26.02
Завантаження
Сховати

На Київщині відкрили завод дитячого молочного харчування

Завод дитячого молочного харчування відкрили на Київщині. Іноземні інвестори розбудували його на місці старого цеху дитячого харчування, що у місті Вишневе, який закрили іще 30 років тому. Від старої будівлі залишили лише фундамент, приміщення звели за новітніми стандартами і обладнали закордонною технікою.

Відкриття заводу дитячого харчування розпочинають із урочистого перерізання стрічки. Почесну місію виконує представник майбутніх споживачів. Ним став син олімпійської чемпіонки Яни Клочкової - маленький Сашко.

Зіркова матуся впевнена у якості продукції новоствореного заводу. Насамперед, через його новітні технології, які застосовують у виготовленні йогуртів та сирків. На підприємстві - оснащення, що максимально очищує повітря і воду, яку використовують у виробництві. Чистоту сировини забезпечує бактофуга.

Андрій Наумов, генеральний директор компанії-виробника дитячого харчування: "Бактофуга - це апарат, який очищає усі примісі, бактерії і спори у механічний спосіб, без використання будь-яких синтетичних чи хімічних речовин. Тобто, молоко, яке поступає на виробництво - абсолютно чисте".

Та на цьому заходи щодо чистоти виробництва не завершуються. Територія самого заводу - ізольована. Потрапити сюди можуть лише працівники, і то після душу і в чистому спецодязі. Також на підприємстві застосовують технологію фасування - "ультра-клін". Вона дозволяє підтримувати якісь та стерильність продукції упродовж терміну придатності, тобто - 2-х тижнів.

Тамара Нагайцева, генеральний директор асоціації виробників дитячого харчування: "Збільшено термін зберігання - це за рахунок високих технологій. Кажуть - о це натуральне, тому що 5-6 годин зберігається, а два тижні - це щось ненатуральне. Це навпаки, термін зберігання говорить не за коесерванти, а говорить про високу якість і технологію. Ви ж бачите, що тут фільтрується навіть повітря".

Технологи розповідають: упродовж 2-х з половиною годин після доїння у молоці не розвиваються бактерії, тому доставці сировини приділяють велику увагу. Його закуповують у Київській та сусідніх областях.

Петро Порошенко, міністр економічного розвитку і торгівлі України: "2 з половиною тисячі фермерів мають щоденно можливість продавати за нормальними цінами свої молочні продукти".

Анатолій Присяжнюк, голова КОДА: "Це ще раз підтверджує те, що тваринництво тримати - дуже вигідно. Тому що попит на молочні пордукти з кожним днем збільшується. І тому ми будемо його відтроджувати, ми будемо його підтримувати".

На заводі працюватиме більше ста людей. Продукцію постачатимуть у всі області України. Загальна сума інвестицій склала 120 мільйонів гривень.

Наталя Новосядла, Ігор Коваленко, 5 канал.

Теги:
Останнє редагування: 20:41 22 травня 2012
Новини партнерів