Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-9°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
26.02
Завантаження
Сховати

Лікарі закликають киян не купувати шаурму та кури-гриль

Лікарі закликають містян не купувати шаурму та кури-гриль у несанкціонованих місцях продажу. На сьогодні такий бізнес майже неконтрольований, тож підприємці працюють без дозволів. У Санепідемстанції кажуть, що 80 відсотків кишкових захворювань - це наслідок вживання вуличної їжі. Про санітарні норми, що не виконуються - далі у сюжеті.

Перевіряти, як торгують готовими харчами, ми вирушили на стихійний ринок біля метро Сирець. Там діє 6-ть несанкціонованих точок продажу шаурми.

Журналіст "5 канал": "У наступному місці продавець був з нами не багатослівним. Сказав лишень, що всі дозволи у господаря закладу".

Власникові торгової точки продавець не зміг додзвонитися. Навіть імені роботодавця не знає. В СЕС нам розповіли, що це звична схема для нелегалів.

Сергій Пастушенко, головний державний санітарний лікар Святошинського району: "Вони абсолютно безконтрольні. І сьогодні є, завтра немає, десь в другому місці вони установлені. Немає правової основи для встановлення і врегулювання малих архітектурних форм. І на сьогоднішній день районна влада не впливає, міська влада не впливає на цей процес".

Часто підприємці вдаються до махінацій - отримують дозвіл на тогівлю водою чи печивом, а потім виставляють на продаж готову їжу. Керівництво СЕС неодноразово зверталось у різні інстанції з проханням прикрити нелегальний бізнес.

Однак, якщо ятки і демонтують, наступного дня вони зазвичай з`являються знову. А невловимі підприємці продовжують працювати з цілою низкою порушень.

Прибирання не проведено, підлога, стіни, обладнання брудні, зажирені. Працівники працюють без санітарного одягу, особисті медичні книжки не представлені. Зазвичай продукти у таких місцях зберігають без холодильників. Тож влітку ситуація тільки погіршується. Через нещодавнє отруєння курами- гриль, більшість супермаркетів відмовилась від продажу такої продукції влітку. Тоді як на ринках усі заклади харчування закриваються лише на час візиту санепідемстанції.

Ольга Сас, Олексій Іванченков, "5 канал"

Теги:
Останнє редагування: 20:30 29 липня 2011
Новини партнерів
останні новини
Усi новини