Чергові бої за Гостинний двір [відео]

    Гаряче знову біля Гостиного двору. Активісти на народні депутати намагалися дістатися усередину памятки, утмі на заваді їм стали беркутівці.

    Активісти та депутати штурмують Гостиний двір. Вранці пам`ятку захопили невідомі та витіснили звідти шістьох захисників двору, що чергували усередині. А по обіді активісти повернулися. Щоправда, вже не одні. Зайти до Гостиного двору неможливо - вікна та двері замкнені, ворота - заблоковані мішками. 

    За кілька хвилин захисники пам'тки проникають усередину. За мить на місце прибуває "Беркут". Активісти встигають розблокувати вхід до Гостиного двору. Спроба провести переговори з забудовниками успіхом не увінчалася.

    Юрій Левченко, учасник акції: "Ми побачились тільки з їхніми охоронцями. Ми хотіли власне підійти до власника фірми-забудовника, яка займається тут незаконними діями, вони замість того, щоб провести переговори з народними депутатам, вони забарикадувалися за своїми приватними охоронцями - це десь 20 людей в чорному, за гратами. І почали прискати газом в людей, відмовлялися відкривати ці двері для народних депутатів".

    Далі все - за звичним сценарієм - бійки та сльозогінний газ. Сутички з силовиками повторюються кілька разів. Учасників акції, серед яких і депутати, затримують та "пакують" в автозаки.

    Тим часом решта активістів та депутатів блокують дорогу та лягають під колеса автозаків. Їх силоміць відтягують з дороги. Деяким учасникам акції потрібна медична допомога.

    Ігор Мірошниченко, депутат ВО "Свобода": "Сьогодні міліція перейшла межу. Вона відверто кришує бандитів. Бандитів з Укрреаставрації , які знищують пам`ятку архітектури Гостинний двір. Всі люди, які стояли на захисті Гостинного двору сьогодні побиті міліцією і забрані в райвідділи".

    Андрій Іллєнко, депутат ВО "Свобода": "Для них немає значення депутат чи не депутат. Вони бють всіх. Народного депутата Міщенка взагалі затримали. Просто затримали".

    За словами активістів, затримано близько півсотні учасників акції. Нині захисники Гостиного двору оголосили безстрокову акцію на підтримку своїх колег біля Подільського відділення міліції.

    Євгенія Подобна, Сергій Клименко та Євген Кіяшко, 5 канал

    Попередній матеріал
    Вкрай тяжким залишається стан 4 пацієнтів, які постраждали через вибух у ресторані "Апрель"
    Наступний матеріал
    У центрі Чернівців руйнується столітній будинок
    Теги:
    Loading...