Активісти-ентузіасти пильно слідкують за роботою столичних фаст-фудів

    Перевірити, в яких умовах готують шаурму та хот-доги, нині взялися київські активісти.

    У кожному з проінспектованих "фастфудів" не дотримуються правил гігієни, не мають води, готують на газі тощо. А в одному із МАФів навіть не мали дозвільних документів на роботу закладу харчування. Загалом у столиці близько 2-х тисяч точок продажу шаурми та хот-догів. Торік за медичною допомогою через отруєння їжею з так званих "фастфудів" звернулися 300 людей.

    Активіст: "Ви що використовуєте, газ чи електрику при приготуванні їжі? Електрику, так?"

    Працівник: "Да".

    Активіст: "А у вас є санітарна книжка, чи ні?"

    Працівник: "Нєт".

    Активіст: "Немає счанітарної книжки. Тобто ви працюєте нелегально?"

    Працівник: "Нелегально".

    Микола Воробйов, активіст: "Там має бути підведена вода. Тобто, повар, який там готує, він має хоча б помити десь руки. Ми перевірили 30 точок. Більше половини з них - вони готують на газу. Ну друзі, ну уявіть, якщо газовий балон цей, він стоїть біля метро. Тобто, "Апрель" - він може показатися ну не настільки серйозно".

    Попередній матеріал
    Британські вчені довели шкідливість недосипання
    Наступний матеріал
    У КОДА провели конференцію щодо патріотичного виховання школярів
    Теги: