5.ua

Яценюк: Кредити від МВФ пожвавлять економіку країни

    Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк пов’язав можливість вчасної виплати зарплат та пенсій, та потенціал економічного зростання країни з рішенням МВФ про погодження кредитної лінії для України. Про це Яценюк 1-го травня написав в своєму блозі на  Facebook.


    "Якби Україна не отримала кредит МВФ, не знаю, який би був курс національної валюти - 25, 35. Останні два місяці ми фактично зубами втримували ситуацію по виплаті зарплат, пенсій і валютний курс. Нам довелося піти на низку складних, але потрібних рішень, щоб врятувати фінансову систему країни. 
    Це рішення, від яких мало хто буде щасливий сьогодні, але з 2016 року економіка України має вийти на стабільне потужне зростання", - впевнений прем’єр.

    Нагадаємо, рада директорів Міжнародного валютного  фонду ухвалила рішення про виділення для України кредитної лінії у $17 млрд.

    Також варто зазначити, що МВФ є ключовим кредитором України.  Як очікується, ця програма відкриє для України пакет додаткової фінансової допомоги. Протягом двох років співпраця з МВФ дозволить Україні отримати макрофінансову допомогу від США, країн ЄС і Японії загальним обсягом близько $27 млрд.
    Довідково: Рада керуючих Міжнародного валютного фонду схвалила дворічну програму stand by для України обсягом у 17 млрд доларів США. Перший транш Україні складе 3,2 млрд, а розміри другого і третього визначать за підсумками інспекцій, які будуть проводитися раз на два місяці.

    Перші надходження від МВФ український уряд очікує отримати з 5 по 8 травня. 1 млрд планується відправити до Нацбанку, а 2 млрд – на покриття дефіциту бюджету.

    Програма фонду stand by передбачає відкриття кредитної лінії під певні умови, які підпорядковані заходам щодо державної економії та бюджетної консолідації. Нерідко до цих заходів також додають певні умови щодо процесу приватизації і цін на послуги монополістів.
    Попередній матеріал
    В Санкт-Петербурзі відбувся антивоєнний марш
    Наступний матеріал
    Грузія неодмінно стане членом НАТО – представник Альянсу
    Теги:
    Loading...