ЄС допоможе подолати банківську кризу на Кіпрі

    Угоду про надання фінансової допомоги та уникнення банківського краху уклали Кіпр та Євросоюз у Брюсселі. Вона передбачає ліквідацію другого за розміром банку країни та запровадження податку на депозити більші, ніж 100 тисяч євро.

    Активи "Лаікі банку" розділять на "гарні" та "погані". Перші перейдуть до кіпрського центробанку. Ставка зборів із великих вкладів може становити до 40 відсотків. Депозити менші, ніж 100 тисяч євро, гарантуватимуться державою. Ця угода, за наполяганням Міжнародного валютного фонду, не потребуватиме погодження з парламентом Кіпру. В п`ятницю депутати вже проголосували за створення фонду національної солідарності. До нього ввійдуть пенсійні активи та державні облігації. Також Нікосія запровадила контроль за рухом приватного капіталу в банках, щоби запобігти його виведенню за кордон.

    Вольфганг Шойбле, міністр фінансів Німеччини: "Я щасливий, що нам вдалося дійти компромісу. Без рішучих кроків з такої кризи вийти неможливо. Ми втратили багато часу і ситуація на Кіпрі не покращилася. Зараз же ухвалили рішення, яке повинно вирішити цю проблему".

    Попередній матеріал
    Британська поліція не підтвердила версії про убивство Березовського
    Наступний матеріал
    З Китаю до Канади літаком переправляють пару гігантських панд
    Теги:
    Loading...