Японська армія розгорнула системи ППО для знищення північно-корейської ракети

    Систему протиповітряної оборони на південному курортному острові Ішігакі розгорнула влада Японії. За розрахунками генерального штабу, це - оптимальне місце для ліквідації північнокорейської ракети у разі загрози території країни.

    Тепер туристи відпочивають на пляжі та купаються в морі під охороною кількох систем "Петріот". Японський уряд також провів навчання з цивільної оборони для місцевих мешканців, під час яких інструктори розповіли про ймовірну небезпеку. В Північній Кореї вже почали заправляти ракету, яка має вивести на орбіту супутник-спостерігач. За добу вона буде готова до старту. Японія, Південна Корея та Сполучені Штати заявляють, що таким чином Пхеньян випробовує балістичну ракету, яка може нести ядерну боєголовку. В Токіо створено антикризовий штаб, який відстежуватиме її запуск. Північнокорейська влада наполягає на мирних цілях проекту.

    Йосуке Хігашітані, турист: "Ми трохи боїмося, але забронювали путівку заздалегідь й вирішили поїхати, щоби не втрачати гроші. Сподіваємося, все буде добре".

    Юджі Мурафуку, місцевий мешканець: "Наша армія тут, охороняє безпеку громадян, тож ми спокійні. Думаю, нічого страшного не станеться".

    Попередній матеріал
    З Нью-Йорку за маршрутом "Титаніка" вийшов круїзний лайнер
    Наступний матеріал
    У США розробили будильник, який гарантовано піднімає з ліжка
    Теги:
    Loading...