Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-11°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
  • BTC
26.1
Завантаження
Сховати

Винороби США для приваблення покупців продають вина на розлив

Зимові свята - традиційно прибутковий період для продавців алкогольних напоїв. Втім, вже зараз американські винороби планують, як будувати бізнес після того, як свята залишаться позаду. Найновішим популярним віянням у Сполучених Штатах став продаж вин на розлив прямо з бочок.

Фахівці з асоціації виноробів Силіконової долини прогнозують: нинішнього року попит на вина місцевих виробників залишатиметься млявим. Він значно знизився за останні два роки через економічну кризу. Не можна сказати, що американці масово кинули пити, кажуть винороби. Люди просто витрачають на вино менше грошей, купуючи дешевший продукт. Навіть у свята намагаються зекономити на алкоголі, тож виробникам доводиться знижувати ціни.

Патрік Коміскі, експерт з вин газети "Лос Анджелес Таймс": "У найкращі для американського виноробства часи люди платили по 30-40 доларів за стандартну пляшку вина. Зараз продавці щасливі, якщо можуть отримати за таку ж пляшку 25 доларів. Це дуже складний період для виноробів. Прибутки знижуються, а про розвиток престижу американських брендів годі й думати".

Щоб хоч якось утриматися на плаву винороби Західного узбережжя США запропонували людям новий сервіс - вина на розлив прямо з бочок. Започаткували тренд власники маленьких ресторанчиків та винокурень. Кажуть, це дозволяє зекономити на тарі, етикетках, корках, пакувальних матеріалах. У результаті вино тієї ж або й кращої якості, ніж бутильоване, коштує менше і приваблює більше покупців.

Ден Донах`ю, винороб: "Вино на розлив з бочок - це краще, ніж те, що люди можуть отримати у ресторанах. Там, якщо людина замовляє келих вина - для неї відкорковують пляшку. А потім - просто тримають недопиті пляшки у холодильниках. Іноді навіть по кілька днів. Це знижує якість вина. Напій просто видихається, якщо довго залишається відкритим".

Купувати вино на розлив мешканцям Каліфорнії дуже сподобалося. Кажуть, вино з бочок - смачніше, а фінансова вигода - очевидна.  Дехто навіть почав закуповувати вина одразу барильцями.

Гордон Біджелонік, кінорежисер: "Це набагато швидше і зручніше, ніж йти до ресторану, вивчати карту вин, робити замовлення, чекати, поки його принесуть... Зараз я можу просто дати обслузі ключ від погреба і попросити принести мого улюбленого вина прямо з бочки".

Американські винороби сподіваються: продаж вин на розлив допоможе місцевим американським винам гідно конкурувати з імпортованими. Адже зараз там найчастіше купують іноземні вина - червоний аргентинський Мольбек та білий німецький Рислінг.

Олена Хоменко, 5 канал.

Теги:
Останнє редагування: 14:20 4 січня 2011
Новини партнерів