Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-8°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
  • BTC
25.64
Завантаження
Сховати

В Японії відкрився музей локшини швидкого приготування

Музей швидкої локшини відкривається в Японії. Для широкої публіки він розчинить двері в суботу, але телеглядачі можуть зазирнути до таємниць найпопулярнішого продукту Азії вже зараз.

Величезний музей, присвячений локшині - данина її популярності. У сучасній Азії саме цей продукт найчастіше їдять міські мешканці. Адже готується страва - миттєво. Варто лишень додати до банки гарячу воду. Решту - за споживача зробили на фабриці.

Ці діти першими зазирнули за лаштунки виробництва. Власноруч замісили тісто - з пшеничного борошна, солі та води.

Діти: "Складніше, ніж здавалося... Тісто дуже тверде".

Простежили, як машина нарізає тісто на локшину. Подивилися, як майбутня страва смажиться в олії. Потім обрали улюблені начинки - яйця, рибу чи овочі, приправили соусами карі, соєвим або чилі. І - найважливіше - скуштували гарячу локшину.

Діти: "Дуже весело!"

Юкіко Накада, 9 років: "Ця локшина смачніша за магазинну, бо начинку і соус я обрав самостійно".

Захоплені і ситі відвідувачі - готові до повчальної екскурсії. Після сучасного виробництва, дітям показують, з чого все почалося. Маленька хатинка у лісі, старовинне кухонне приладдя - саме в такій обстановці, за словами гідів, уславлений Момофуко Андо вигадав розчинну локшину. У повоєнні роки він бачив, як голодні японці гаяли час у довжелезних чергах за локшиною. От і винайшов спосіб, як допомогти своїй країні.

Юкітака Цуцуї, дирекор музею: "Показуючи, в якому маленькому будиночку пан Момофуку Андо винайшов швидку локшину, ми пояснюємо японським дітям - великі ідеї вже у їхніх головах, треба лише матеріалізувати їх".

Нині ідеєю японського винахідника насолоджуються в усьому світі. В інших країнах Азії розчинну локшину почали їсти ще в 50-тих, до США вона дісталася двадцятьма роками пізніше, в Україні з`явилася - після розпаду СРСР. І хоча розчинну локшину часто називають харчем для бідних і студентів, її полюбляють і бізнесмени, і домогосподарки.

Ксенія Новікова, 5 канал.

Теги:
Останнє редагування: 17:44 16 вересня 2011
Новини партнерів