У моцареллі виявили діоксин

    Сирна криза в Італії. Невід`ємна складова всесвітньо відомих італійських піц - сир моцарелла - містить діоксин.
    Небезпечну речовину виявили у моцареллі, виготовленій з молока буйволиць. Цей різновид сиру дешевший за аналог з молока корів. Його найчастіше додають у піццу, хоча справжні гурмани смакують ним у чистому вигляді. Технологія виготовлення сиру передбачає незначний вміст у ньому діоксину, втім виявлена кількість перевищувала норму. "Діоксиновий сир" знайшли лише на кількох фермах на півдні країни, які вже закрили - заявляють виробники. Але Японія та Південна Корея, основні імпортери моцарелли, вже призупинили ввезення цього товару. Італія щороку виробляє тридцять три тисячі тонн моцарелли, за кордон продають трохи менше двадцяти відсотків.

    Джиан Паоло Патта, Заступник міністра охорони здоров`я: "Найбільше я боюся, що повториться ситуація з пташиним грипом. Тоді продаж курятини впал на вісімдесят відсотків, а потім виявилося, що на жодній італійській фермі вірусу не було. Пташиний грип виявили тоді тільки у кількох диких лебедів".
    Попередній матеріал
    ДТП в Гондурасі - 27 людей загинули
    Наступний матеріал
    Завтра над Навальним відбудеться суд – прес-секретар
    Теги: