США підтримали рішення Туреччини про перехоплення сирійського літака

    Рішення Туреччини про перехоплення сирійського літака - підтримують Сполучені Штати. Про це на брифінгу заявила речниця Держдепартаменту країни. До цього прем’єр Туреччини Таїп Ердоган заявляв, що на борту перехопленого літака була знайдена військова амуніція.

    Пасажирські літаки не мають права перевозити військове обладнання, утім ці речі були на борту - також зазначив урядовець. У середу турецькі винищувачі примусово посадили літак, що прямував з Москви до Дамаску, за підозрою у перевезенні забороненого вантажу. За даними турецької розвідки - вантаж мало отримати Міністерство оборони Сирії. Утім, російська та сирійська сторони такі звинувачення спростовують, та в свою чергу звинувачують Туреччину, що вона своїми діями наразила на небезпеку життя пасажирів.

    Реджеп Таїп Ердоган, прем’єр-міністр Туреччини: "Сирійський пасажирський літак, який примусово здійснив посадку в Анкарі, перевозив російські боєприпаси, призначені для Міністерства оборони Сирії".

    Вікторія Нуланд, речниця Держдепартаменту США: "Ми підтримуємо рішення Анкари перехопити та обшукати літак. Ми стурбовані тим, що на борту могло бути військове спорядження. Тому ми чекаємо від Туреччини повної доповіді щодо результатів обшуку".

    Попередній матеріал
    КВУ: до 2/3 кандидатів-мажоритарників - технічні
    Наступний матеріал
    2-й день Українського тижня моди [відео]
    Теги:
    Loading...