Sky News і BBC відмовились показувати ролик про допомогу Ґазі

    Гучний телевізійний скандал на Туманному Альбіоні. Британський телеканал "Sky News", так само, як і BBC, відмовився транслювати ролик гуманітарних організацій із закликом допомогти мешканцям Сектору Ґаза. Британські мовники вважають, що трансляція цього матеріалу може викликати у суспільстві сумніви у їхній неупередженості. У відповідь жителі Великої Британії надсилають телекомпаніям обурені листи і влаштовують масові акції протесту.

    Десять тисяч скарг отримала телерадіокомпанія Бі-Бі-Сі за минулі вихідні. Їх автори обурені рішенням британського мовника не показувати ролик із закликом надати мешканцям Сектора Газа благодійну допомогу. Сам ролик підготувала група гуманітарних організацій, серед них - Червоний Хрест та організація "Рятуймо дітей".

    Саманта Мортон, акторка: "Я просто шокована! Я більше ніколи не співпрацюватиму з Бі-Бі-Сі, якщо так триватиме і далі. Це ж громадський мовник. Люди мають право у такий спосіб збирати гроші для тих, хто цього потребує".

    Низка інших британських мовників - Канал Чотири, Ай-Ті-Ві та Файв - погодилися показати відео-ролик. Натомість Скай Ньюз та Бі-Бі-Сі заявили, що побоюються звинувачень у підтримці однієї зі сторін військового конфлікту між Ізраїлем та ХАМАСом. Скай Ньюз ухвалила рішення відхилити ролик після двох днів екстрених нарад і обговорень.

    Адріан Веллс, Директор відділу міжнародних новин "Скай Ньюз": "Ми ухвалили те рішення, яке вважаємо правильним саме для нас. Але дозвольте мені сказати тим, хто розлючений чи знервований: наше рішення ніяк не стоється висвітлення подій у Газі, ми продовжимо і далі постійно давати новини звідти".

    Наймасовіші протести проти рішеннь британських мовників пройшли у Шотландії. До критики долучилися відомі у Сполученому Королівстві правозахисники та релігійні лідери. Натомість про свою підтримку Бі-бі-сі та Скай Ньюз заявив Ізраїль. Президент країни Шимон Перес засвідчив британцям свою повагу.

    Дар`я Тарадай, П`ятий канал

    Попередній матеріал
    Клички прагнуть вибороти усі найпрестижніші чемпіонські пояси
    Наступний матеріал
    Одразу 6 компаній у США оголосили про звільнення 70 000 працівників
    Теги:
    Loading...