Пошуки тіл пакистанських солдатів тривають у Гімалаях

    Пошуки тіл пакистанських солдатів тривають у Гімалаях. 135 вояків у штаті Кашмір стали жертвами снігової лавини іще на початку квітня. Але розшукати тіла загиблих не вдається і досі.

    Велетенський пласт снігу площею у квадратний кілометр поховав військову базу під 25-ти метров шаром. У пошуковій операції задіяні сотні пакистанських солдатів, іноземні експерти, важка техніка та собаки. По завершенні операції командування пакистанської армії ймовірно виведе військовий контингент із цього  небезпечного регіону. Нагадаємо, трагедія сталася у штаті Кашмір. Це спірна територія, на яку  вже понад півстоліття претендують Індія та Пакистан. Тож у регіоні розташовано чимало військових баз обох країн. Утім, переважно, вояки гинуть там не від куль, а через складні погодні умови.

    Сакіб Малік, голова пошукової операції: "Наші експерти та інженери розробили детальний план пошуків тіл загиблих. Копати великі масиви снігу нелегко, але нам допомагає спецтехніка, і з кожним днем ми ближчі до завершення місії. Звісно, тяжко усвідомлювати, що ми розшукуємо останки друзів та колег, але це не зашкодить роботі".

    Попередній матеріал
    Перші звільнення через скандал із охоронцями Обами
    Наступний матеріал
    Власників третього виграшного білета лотереї "Мега мільйони" знайшли у США
    Теги:
    Loading...