Обама підпише законопроект про військову допомогу Україні до кінця тижня nnm.me

Обама розкритикував наступ на свободу слова в Туреччині

Президент США закликав Ердогана припинити переслідування опозиційних ЗМІ

Президент США Барак Обама розкритикував утиски журналістів та наступ на свободу слова в Туреччині. Під час своєї промови на ядерному саміті у Вашингтоні він закликав турецького президента припинити переслідування опозиційних ЗМІ.

У своєму коментарі Обама посилався на прецедент, який стався із одним з найбільших турецьких видань. Ідеться про випадок, коли до приміщення опозиційного видання - газети Zaman - увірвалися озброєні армійці і видворили звідти всіх працівників редакції. Натомість було введено тимчасову адміністрацію.

"Туреччина - це член НАТО, наш стратегічний партнер у боротьбі з "Ісламською державою". Але мене хвилюють деякі процеси, що там відбуваються останнім часом. Я завжди вірив у свободу слова та плюралізм думок. І я сподіваюся, що президент Ердоган, якого обрали у демократичний спосіб на виборах, теж пам`ятає про ці речі", - заявив він.

Також зазначимо, що в Туреччині триває судовий процес над двома журналістами, які провели розслідування щодо поставок зброї з Туреччини терористам в Сирії. Турецька влада звинувачує їх у шпигунстві.

Нагадаємо, нещодавно турецькі силовики розігнали багатотисячний мітинг прихильників опозиційної газети Zaman сльозогінним газом і водометами.

Попередній матеріал
На Чернігівщині злочинці, яких затримували за підозрою у вбивстві, поранили поліцейських
Наступний матеріал
Спецслужба впіймала на хабарі офіцера Національної поліції
Теги:
Loading...