Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-7°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
  • BTC
25.9
Завантаження
Сховати

Новорічний стіл почали готувати в Киргизстані

Новорічний стіл почали готувати в Киргизстані. За традицією невістки в ці дні приходять до свекрух, щоби навчитися робити національну страву з локшини - Гюльчетай.

Спочатку тісто розкатують до півтораметрової довжини на спеціальних дерев`яних дощечках. Потім ріжуть на смужки і варять. Подають локшинну з м`ясом. Жінки в кожній родині зберігають власні таємниці приготування цієї національної страви і передають їх наступним поколінням.

Жителька Киргизстану: "Локшина Гюльчетай - це одна з наших національних страв. Під час її приготування потрібно стежити, щоби вся сіль розчинилася в бульйоні. Тісто має бути і не рідким, і не густим. Вимішуємо його довго - десь півгодини - тоді виходить найсмачніше".
Теги:
Останнє редагування: 12:30 30 грудня 2010
Новини партнерів