Новорічний стіл почали готувати в Киргизстані

    Новорічний стіл почали готувати в Киргизстані. За традицією невістки в ці дні приходять до свекрух, щоби навчитися робити національну страву з локшини - Гюльчетай.
    Спочатку тісто розкатують до півтораметрової довжини на спеціальних дерев`яних дощечках. Потім ріжуть на смужки і варять. Подають локшинну з м`ясом. Жінки в кожній родині зберігають власні таємниці приготування цієї національної страви і передають їх наступним поколінням.

    Жителька Киргизстану: "Локшина Гюльчетай - це одна з наших національних страв. Під час її приготування потрібно стежити, щоби вся сіль розчинилася в бульйоні. Тісто має бути і не рідким, і не густим. Вимішуємо його довго - десь півгодини - тоді виходить найсмачніше".
    Попередній матеріал
    У Луганську відкрилася виставка робіт майстрині-вишивальниці Литвинової
    Наступний матеріал
    Савченко опублікувала "оновлені" списки полонених
    Теги: