Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-9°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
26.02
Завантаження
Сховати

Німецький ресторан пропонує страви печерної людини

Скуштувати страви, які їла печерна людина, можна в одному з німецьких ресторанів. Власник цього закладу є одночасно і шеф-кухарем - він прихильник так званої "дієти доби палеоліту". Ця схема харчування полягає у споживанні лише натуральних продуктів, без ужитку консервацій, напівфабрикатів і деяких спецій.

Ані солі, ані цукру, ані борошна, ані масла, жодних зернових чи молочних продуктів ви на цій кухні не знайдете. Адже їх і не бачив наш далекий предок, що жив у давню кам’яну добу. Раціон печерної людини і складає меню нового ресторану у Берліні.

Борис Лейте Поко, власник та шеф-кухар ресторану: "Ви їсте їжу, котра на сто відсотків натуральна, яка не була створена людиною - навіть у галузі сільського господарства. Тут ми не подаємо нічого "з банки", нічого такого, що раніше десь зберігалося. На цій кухні немає напівфабрикатів. Звісно, готувати складніше. І якщо ви хочете працювати заради прибутку - то навіть не беріться за цю справу".

Власник та шеф-кухар ресторану сам дотримується "дієти печерної людини" - модного напрямку здорового харчування. Відкрити цей заклад він вирішив, коли не зміг знайти жодної страви собі до смаку у ресторанах чи кав’ярнях міста. Найпопулярніший наїдок - м’ясо дикого кабана чи філе риби-меч із приправами, овочами та салатом. Замість морозива чи тістечок - горіхи та фрукти.

Тарл Оілейсон, відвідувач зі США: "Дуже, дуже смачно! Насправді я здивувався, які тут спеції, як ця страва приправлена. Я знав, що їжа буде смачна, органічна, цілком натуральна, але ці трави, які використали для приготування - вони просто чудові".

Роб Андраде, відвідувач зі США: "Думаю, що з вином це було б надзвичайно смачно. Якби я жив тут - то щодня б так їв".

Називається заклад "Дикун". Навіть на дизайн авторів надихнула кам’яна доба. Тут багато свічок і відкритого вогню. Середня вартість основної страви - до двадцяти євро. Попри незвичний раціон, закладу не бракує клієнтів. Більшість дотримуються "палеолітичної дієти", розробленої іще в сімдесятих роках. Решта - хочуть скуштувати щось нове, але назавжди відмовлятися від традиційних наїдків наміру не мають.

Нонна Стефанова, 5 канал.

Теги:
Останнє редагування: 17:15 5 січня 2012
Новини партнерів