Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-3°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
  • BTC
25.64
Завантаження
Сховати

Найкращий європейський шоколад виготовляють на Сицилії

Найкращий європейський шоколад виготовляють у сицилійському місті Модіка. Для цього італійські кондитери послуговуються древнім ацтецьким рецептом.

Чисту какао пасту змішують з цукром на плиті, вирізаній з вулканічної лави. Готують особливий шоколад за температури в 40 градусів, це на 20 градусів менше звичайної норми, тож солодощі набувають насиченого темного кольору та зернистої структури. Традиційно до какао пасти додають цинамон і ваніль, але є оригінальні рецепти, в яких використовують гострий перець чилі. До шістнадцятого століття острів Сицилія був частиною Іспанської імперії. Тогочасні мореплавці й завезли туди ацтецькі рецепти виготовлення солодощів.    

Ігнасіо Іаконо, кондитер: "Наш шоколад знають і цінують у всьому світі. Ми називаємо його "скляним", оскільки на поверхні плиток можна побачити кристали цукру. Вони не розплавляються за температури в сорок градусів. Це є однією з особливостей нашого рецепту".

Теги:
Останнє редагування: 13:18 20 квітня 2011
Новини партнерів