Найкращий європейський шоколад виготовляють на Сицилії

    Найкращий європейський шоколад виготовляють у сицилійському місті Модіка. Для цього італійські кондитери послуговуються древнім ацтецьким рецептом.
    Чисту какао пасту змішують з цукром на плиті, вирізаній з вулканічної лави. Готують особливий шоколад за температури в 40 градусів, це на 20 градусів менше звичайної норми, тож солодощі набувають насиченого темного кольору та зернистої структури. Традиційно до какао пасти додають цинамон і ваніль, але є оригінальні рецепти, в яких використовують гострий перець чилі. До шістнадцятого століття острів Сицилія був частиною Іспанської імперії. Тогочасні мореплавці й завезли туди ацтецькі рецепти виготовлення солодощів.    

    Ігнасіо Іаконо, кондитер: "Наш шоколад знають і цінують у всьому світі. Ми називаємо його "скляним", оскільки на поверхні плиток можна побачити кристали цукру. Вони не розплавляються за температури в сорок градусів. Це є однією з особливостей нашого рецепту".

    Попередній матеріал
    Поліція ЄС ловила контрабандистів
    Наступний матеріал
    Росія під час економічної кризи змогла уникнути серйозних потрясінь
    Теги: