Масові протести у Македонії

    Масові протести у Македонії. Перед будівлею парламенту у Скоп`є зібралися тисячі людей. Власні акції провели, як противники, так і прихильники чинного уряду.

    Мітингарі вийшли на вулиці через проект бюджету на наступний рік. Опозиція стверджує: якщо реалізують усі видатки, заплановані у документі державний борг країни критично збільшиться. Прихильники ж влади запевняють: ці витрати необхідні для стабілізації економічної ситуації. Щоби представники двох політичних таборів не побилися - їх розділили загони поліції. Масові виступи через проект бюджету - не вщухають у країні вже кілька днів поспіль. Напередодні вони переросли у сутички, поранень зазнали щонайменше двоє.

    Джордан Піперков, протестувальник: "Якщо депутати не ухвалять бюджет, це матиме критичні наслідки для усіх. Знизяться субсидії, погіршиться охорона здоров`я і соціальний захист громадян. Тож ми підтримуємо чинну владу і наполягаємо на ухваленні запропонованого плану витрат на наступний рік". 

    Радмила Секерінська, лідер опозиції: "Прем`єр та його уряд новим бюджетом просто знищать наше майбутнє, як і члени парламенту, які підтримують документ. Це ганьба, ми не згодні з цим миритися, і наша боротьба знаменуватиме розвиток справжньої демократії у Македонії".

    Попередній матеріал
    Чавес після операції почав ходити і виконувати фізичні вправи
    Наступний матеріал
    Різдвяна подорож Санта Клауса продовжується
    Теги:
    Loading...