Індія посилила покарання за сексуальне насильство

    Індія посилила покарання за сексуальне насильство. Віднині за зґвалтування, що призвелио до смерті чи украй тяжкого стану - загрожує смертна кара. Закон уже підписав президент.

    Утім, жіночі організації Індії - невдоволені поправками і вважають їх недостатньо суворими. Протест з вимогою дописати закон - провели під індійським парламентом. Активістки вимагають додати до документа окремий пункт про покарання за сексуальні злочини, скоєні солдатами під час військових конфліктів. Зміни в законодавстві влада запровадила після резонансного випадку торік у грудні. Група молодиків зґвалтувала 23-річну студентку, яка померла внаслідок знущань. 

    Кавіта Шарма, активістка Демократичної асоціації жінок Індії: "Закон, що захищає жінок, мусить бути таким, щоб кожен десять разів подумав перед тим, як скоїти проти них злочин. І цим злочинцям має загрожувати якнайсуворіша кара. Також треба відповідним чином натренувати поліцію, яка повинна негайно вживати відповідних заходів, тільки но викриває цей злочин".

    Попередній матеріал
    В Алабамі звільнили школяра-заручника, якого утримували в бункері
    Наступний матеріал
    Фестиваль снігу та криги розпочався в Японії
    Теги:
    Loading...