Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-9°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
  • BTC
25.9
Завантаження
Сховати

Фестиваль сиру в Італії

Фестиваль сиру в Італії. Свято на честь цього молочного продукту влаштували у місті Бра. Пригостити своїми сирами на фестиваль приїхали виробники та майстри з різних країн світу. Смакоту можна було не лише скуштувати, а й навчитися роботи власноруч.

Фестиваль сиру у Бра - справжній ярмарок смаку, на якому кожен учасник може знайти собі заняття. Гурмани дегустують, виробники сиру обмінюються досвідом, кухарі діляться рецептами. Ось на цьому сирному семінарі усіх охочих вчать робити моцареллу. Для цього фахівці привозять спеціальне обладнання. Спочатку молоко заквашують, а потім сирне зерно нагрівають, відділяють сирОватку і замішують до того моменту, поки не вийде еластична сирна маса. Потім її ріжуть і формують у кульки або косички.  

Антоніо Лучизано, директор заводу з виробництва моцарелли: "Дивіться, починається процес формування сиру: тут холодна вода. Сир ніби народжується. Це схоже на диво".

Ерік Вассалло, майстер з виробництва моцарелли: "Сирів дуже багато і скаморца і провола, але найпопулярнішим у світі залишається моцарелла. Назва походить від слова моцато, що означає відрізати. Адже в традиційному рецепті виготовлення сиру його обов`зково потрібно розрізати".

Фестиваль сиру влаштовують просто неба. На вулицях італійського міста Бра встановлюють ятки. На захід  з`їджаються сиророби з різних країн світу. Тут можна зустріти не лише італійські традиційні молочні продукти, а й сири із Франції, Швейцарії, Великої Британії,  і навіть африканських країн.

Петер Наміанія, технолог: "У Кенії дотепер використовують деревний попіл для виготовлення сиру. Він допомагає продукту добре зберігатися. Адже подекуди люди і досі не мають електропостачання в нашій країні. Що вже говорити про холодильники. Тож, вони молоко бовтають з попілом і зі збитої маси роблять сир".

Майстри не лише вчать усіх охочих робити сир, а також розповідають як його правильно споживати. На дегустації ділиляться рецептами різних страв, до яких додається сир усіляких сортів. Столи на фестивалі рясніють різноманітними кольорами -  і зелений салат, і маслини, і традиційна італійська випічка. Але король усіх цих страв - сир. Конкурувати з ним може хіба що вино. Воно ллється рікою. Учасникам пропонують  півтори тисячі видів.

Фестиваль сиру в італійському Бра проводять щодва роки з 1986-го. Організаторами заходу - представники міжнародного руху Слоу Фуд, що у перекладі означає повільна їжа. Вони виступають проти фаст-фудів і закликають усіх до здорового і якісного харчування.

"5 канал" 

Теги:
Останнє редагування: 16:37 20 вересня 2011
Новини партнерів