Естонський суд виправдав 4 активістів руху "Нічна варта" і "Наші"

    Не винні. Естонський суд виправдав чотирьох активістів руху "Нічна варта" і "Наші". Їх звинувачували в організації масових заворушень у Таллінні. Це було два роки тому, у квітні, коли влада Естонії вирішила перенести пам`ятник радянському воїну-визволителю - з центру міста у передмістя, на військовий цвинтар.

    На думку прокуратури, яка подала позов, саме ця четвірка організувала масові сутички. Вони супроводжувалися пограбуваннями, підпалами і бійками з поліцією. Тоді затримали більше тисячі людей, ще півсотні - були поранені. Загинув росіянин. Заворушення завдали чималих матеріальних збитків. Протестувальники пошкодили майна - більш як на два мільйони доларів. Загалом - матеріали кримінальної справи зайняли 10 томів. Зрештою, суд зняв з обвинувачених підписку про невиїзд і постановив відшкодувати витрати, завдані арештом.

    І ще одна новина з Естонії. Закони цієї країни більше не перекладатимуть російською мовою. Пояснюють це - фінансовою кризою. Естонія припинила виділяти кошти Мін`юсту - на переклад. Їх спрямують - на інші потреби.

    Попередній матеріал
    Суд запретил транзит газа по $1,70
    Наступний матеріал
    15 років від смерті Діда Панаса - актора Петра Весклярова
    Теги:
    Loading...