Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-8°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
  • BTC
25.64
Завантаження
Сховати

Звідки береться кава з`ясовували у Львові

Звідки береться кава з`ясовували у Львові. На відміну від Бразилії, тут вона не росте - її видобувають з-під землі. Найбільші поклади виявили під Площею Ринок. Щодня на-гора подаватимуть кількадесят кілограмів духмяних зерен.

У кавовій шахті все як у справжній у забій без каски та ліхтаря не пускають, кажуть кавова порода не стійка може й обвалитися. Працюють під землею кілька гірників. Каву видобувають звичайним приладдям - киркою та відбійним молотком.

Ростислав Савчак, виконроб кавовидобувачів: "Ало, три кілограми наверх, щойно видобутої, давай запускай".

Вагонетками зерна звозять до конвеєра, який подає їх на гору. Подивитися на процес пускають усіх охочих, тут же можна скуштувати щойно видобутої кави. Її готують в особливий спосіб.

Ростислав Савчак, прораб кавовидобувачів: "Бачите, як хлопець він пере товкає каву і для того щоб зварити по-східному варіанту з різними спеціями, які в нас тут були: корінці, зерна от-така от штука".

Відвідувачі кажуть навіть не підозрювали, що каву, як і вугілля, видобувають під землею напевне, тому і колір у них однаковий.

Олексій Франкевич, відвідувач шахти: "Насправді я підозрюю, що це робиться іншим шляхом, але я змінив свою думку".

Львів не можна уявити без кави, вважає автор ідеї кавової шахти. Тому і вирішив вигадати легенду та втілити її у  життя.

Синхрон: Юрій Назарук, автор ідеї: "Ми попробували показати звідки кава у Львові береться. У всьому світі каву вирощують на деревах, вона зеленіє, вона страждає від тайфунів, ураганів. В нас вона, як корисні копалини. Тобто ми залазимо під Площу Ринок і видобуваємо за допомогою відомих копальських методів вдобуваємо каву на гору".


Під землею пропонують каву на різні смаки. Можна скуштувати ранкової, на добраніч, падає дощ або жителям Донбасу.

Олександр Ваврищук, Євген Радіон, Львів, "5 канал"

Теги:
Останнє редагування: 12:31 27 січня 2012
Новини партнерів
останні новини