ukroboronprom.com.ua

В "Укроборонпромі" розповіли подробиці виготовлення сучасної гвинтівки М16

Штурмова гвинтівка M16, яка буде вироблятися в Україні, є надсучасною зброєю

Нова штурмова гвинтівка має стати справжньою стрілецькою системою відповідно до стандартів, прийнятих в арміях НАТО. Її виготовлення в Україні означає реальний крок нашої країни та української армії до євроатлантичних структур. Про це йдеться на сайті "Укроборонпрому".

"У Литовсько-Польсько-Українській бригаді польські бійці використовують штурмову гвинтівку Beryl, калібром 5,56×45, у той час коли українські бійці – автомат АКМ або АКМС калібром 7,62х39. Штурмова гвинтівка M16, яка після багатьох модифікацій перетворилась на надійний та точний інструмент військових, стоїть на озброєнні десятків країн світу", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що головною особливістю M16 є модульність конструкції, яка дозволяє створити на її базі різноманітні версії, які якнайкраще відповідають потребам бійців. Це дозволяє змінювати калібри, збільшувати або навпаки – зменшувати довжину ствола, міняти цілі частини зброї від прикладу та рукояток до механізму газовідведення та ударно-спускової групи.

ukroboronprom.com.ua

"Саме на основі М16 підприємства Концерну і будуть виробляти варіант штурмової гвинтівки, яка отримала назву WAC-47. Ця зброя несе у собі всі переваги, притаманні базовому варіанту. Завдяки модульній конструкції існує можливість встановлення різних за довжиною стволів відповідно до потреб: 10.5”, 11.5”, 14.5”, 18” або 24”. Що дозволяє варіювати зброю у відповідності до індивідуальних завдань бійця. Наприклад, піхотний снайпер може використовувати довгий 24-дюймовий ствол, який забезпечує ведення ефективного прицільного вогню на 600 метрів, у той час коли короткий у 10,5-дюймовий ствол краще відповідає потребам індивідуальної компактної автоматичної вогнепальної зброї", – зазначили в "Укроборонпромі". 

Йдеться, що використання модульного підходу дозволяє адаптувати WAC-47 під різноманітні калібри: 5,45х39, 7,62х39, 5.56х45 NАТО. Таким чином, WAC-47 може "працювати" з калібром 7,62х39 або 5,45х39, які знаходяться на озброєнні української армії. А за необхідності завдяки модульній конструкції цю штурмову гвинтівку можливо переоснастити під використання набою 5.56х45 НАТО, який, у відповідності до стандарту STANAG 4172, використовується в усіх штурмових гвинтівках Альянсу.

Попередній матеріал
Негода у світі: люті морози у Європі та найбільша за 30 років повінь у Таїланді
Наступний матеріал
Директору санаторію повідомили підозру в розкраданні 1 млн грн, виділених на реабілітацію бійців АТО
Теги:
Loading...
Україна розпочинає виробництво "натовської" зброї для бійців: пілотний проект – гвинтівка М16

Україна розпочинає виробництво "натовської" зброї для бійців: пілотний проект – гвинтівка М16