Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-4°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
  • BTC
26.13
Завантаження
Сховати

В рамках конкурсу "Смакуй, країно!" презентували національне меню до Євро-2012

Капусняком запорізьким, холодцем та салом із часником годуватимуть вболівальників Євро-2012 українці. Національне меню із десяти страв презентували в рамках конкурсу "Смакуй, країно!"

Впродовж місяця українці з усіх регіонів та з-за кордону надіслали понад тисячу кулінарних рецептів. Комісія з істориків, етнографів та кухарів відібрала десять найбільш автентичних та популярних страв. Також до списку потрапили борщ український, деруни, домашня ковбаса та порося запече з гречаною кашею. Головну національну страву оберуть самі українці через інтернет та СМС-голосування. На авторів найкращих рецептів чекають грошові винагороди. А національне меню презентуватимуть у містах-господарях Євро - Львові, Харкові, Донецьку та Києві.

Алекс Ліссітса, президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу": "Наше завдання - повернути нашу молодь до українських продуктів харчування з тим, щоби дійсно вони вважали, що українське сало, українська ковбаса, український борщ, це дійсно круто, кльово і модно, а не просто споживати якісь суші. І, відповідно, популяризувати на Заході".

Теги:
Останнє редагування: 15:53 20 березня 2012
Новини партнерів