В рамках конкурсу "Смакуй, країно!" презентували національне меню до Євро-2012

    Капусняком запорізьким, холодцем та салом із часником годуватимуть вболівальників Євро-2012 українці. Національне меню із десяти страв презентували в рамках конкурсу "Смакуй, країно!"

    Впродовж місяця українці з усіх регіонів та з-за кордону надіслали понад тисячу кулінарних рецептів. Комісія з істориків, етнографів та кухарів відібрала десять найбільш автентичних та популярних страв. Також до списку потрапили борщ український, деруни, домашня ковбаса та порося запече з гречаною кашею. Головну національну страву оберуть самі українці через інтернет та СМС-голосування. На авторів найкращих рецептів чекають грошові винагороди. А національне меню презентуватимуть у містах-господарях Євро - Львові, Харкові, Донецьку та Києві.

    Алекс Ліссітса, президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу": "Наше завдання - повернути нашу молодь до українських продуктів харчування з тим, щоби дійсно вони вважали, що українське сало, українська ковбаса, український борщ, це дійсно круто, кльово і модно, а не просто споживати якісь суші. І, відповідно, популяризувати на Заході".

    Попередній матеріал
    В Перу зсуви грунту загрожують унікальній лагуні
    Наступний матеріал
    Прокуратура завершила розслідування щодо горе-матері, яка покинула без нагляду своїх малят на 11 діб
    Теги: