Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-1°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
  • BTC
25.64
Завантаження
Сховати

У Мінагрополітики розробили національне меню для фанів Євро-2012

Сало з часником визнали найкращою національною стравою. У Мінагрополітики провели всеукраїнський кулінарний конкурс і склали національне меню.

До нього, окрім сала, потрапили домашня ковбаса, вареники, борщ, капусняк, деруни, запечене порося, холодець, а з десертів - налисники з сиром та яблучний пиріг. Переможців обирали через інтернет-голосування. Загалом, на конкурс відправили майже 4 тисячі рецептів. Національне меню розробили, щоб гості Євро-2012 знали, що замовляти в українських харчівнях. Перелік наїдків-переможців роздаватимуть туристам в аеропорту та у фан-зонах. 90 українських ресторанів внесли національне меню до переліку обов`язкових страв.

Алекс Ліссітса, співорганізатор конкурсу: "Рецептів було дуже багато. Лише той, хто надіслав рецепт сала - переможець - лише він надіслав більше 50 різних варіантів приготування сала. Треба пропонувати туристам нашу кухню - те, чим ми можем себе показати".

Валерій Ліневич, переможець конкурсу, автор рецепту "Сало з часником": "Национальная украинская кухня состоит из трех блюд: первое блюдо - это сало, остальные блюда - это ингредиенты. Потому что, ну возьмите борщ - ну какой борщ без сала, всегда заправляли старым салом. Возьмите картошку - на шкварках, возьмите яичницу - на шкварках. Холодец тоже без сала не сваришь".

Теги:
Останнє редагування: 20:37 21 травня 2012
Новини партнерів
останні новини
Усi новини