Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-9°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
26.02
Завантаження
Сховати

Сало з часником визнали найкращою національною стравою

У Мінагрополітики провели всеукраїнський кулінарний конкурс і склали національне меню.

До нього, окрім сала, потрапили домашня ковбаса, вареники, борщ, капусняк, деруни, запечене порося, холодець, а з десертів - налисники з сиром та яблучний пиріг. Переможців обирали через інтернет-голосування. Загалом на конкурс відправили майже 4 тисячі рецептів. Національне меню розробили, щоб гості Євро-2012 знали, що замовляти в українських харчівнях. Перелік наїдків-переможців роздаватимуть туристам в аеропорту та у фан-зонах. 90 українських ресторанів внесли національне меню до переліку обов`язкових страв.

Алекс Ліссітса, співорганізатор конкурсу: "Рецептів було дуже багато, лише той, хто надіслав рецепт сала - переможець. Лише він надіслав більше 50 різних варіантів приготування сала. Треба пропонувати туристам нашу кухню - те, чим ми можем себе показати".

Валерій Ліневич, переможець конкурсу, автор рецепту "Сало з часником": "Национальная украинская кухня состоит из трех блюд - первое блюдо - это сало, остальные блюда - это ингридиенты, потому что, ну возьмите борщ, ну какой борщ без сала, всегда заправляли старым салом, возьмите картошку на шкварках, возьмите яичницу на шкварках. Холодец тоже без сала не сваришь".

Теги:
Останнє редагування: 00:22 22 травня 2012
Новини партнерів