Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-9°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
26.02
Завантаження
Сховати

Пивну олімпіаду серед барменів влаштували у Харкові

Розливати напій за міжнародними стандартами українців навчав австрійський фахівець. То ж змагання влаштували, щоби підвищити професійний рівень працівників пабів, які будуть обслуговувати гостей Євро-2012.

Пиво потрібно наливати у келих лише під кутом 45 градусів. Температура напою має бути шість градусів за Цельсієм. Європейськими секретами розливання пива ділиться австрійський фахівець.

Людвіг Якс, експерт-бармен: "У вас бармени чудові! Вони все вміють, але не знають, що чехи, німці, італійці, австрійці та я зокрема - любимо, коли наливають пиво - і піна на один палець вище країв келиха, і дві хвилини не спадає. По-іншому європейці не розуміють. Ваші бармени цього не знали".

Українські бармени поради слухають. Та виконати європейські забаганки можуть не всі.  

Сергій Азаров, бармен: "У нас менше пенки.  У них это считается , что не правильно налили пиво".

Половина учасників олімпіади – дівчата. Вони впевнені: справжній бармен має не тільки напої  професійно наливати, а й бути психологом для відвідувачів.

Юлія Мокроусова, бармен: "Приветливым быть, и бармен, первым делом , - это психолог. Потому что люди приходят на бар, они хотят поговорить, поделится своими проблемами".

Схожі пивні олімпіади вже відбулися у Львові та Києві. Їх проводять, щоби навчити українців - європейських стандартів обслуговування.

Найближчим часом у Харкові планують організувати навчання ще й для персоналу готелів, які прийматимуть гостей Євро-2012.

Людмила Сотник, В`ячеслав Кузьменко, Харків, 5 канал

Теги:
Останнє редагування: 22:45 15 серпня 2011
Новини партнерів