wartime.org.ua

Польські виробники зброї планують взятися за озброєння України – Rzeczpospolita

    Від початку агресії РФ на Донбасі співпраця між Україною та Польщею суттєво посилилась

    Польські виробники зброї сподіваються, що Україна стане їхнім крупним клієнтом. Зокрема, під час ярмарку озброєння в Києві польський оборонпром планує розгорнути найбільшу експозицію. Про це повідомляє DT.UA з посиланням на Rzeczpospolita.

    "Ми розраховуємо на злам у бізнесі з продажу озброєння, встановлення чітких правил та шляхів фінансування передових програм і спільних підприємств", - заявив президент Польської палати виробників національних оборонних коштів Славомір Кулаковський.

    Як стало відомо, з часів Майдану і початку війни на Донбасі польські компанії почали продавати Україні військове обмундирування, бронежилети, шоломи, балістичні щити. Так,  "Промисловий центр оптики" почав постачати в Україну прилади нічного бачення, системи спостереження для бронетехніки і різне електрооптичне обладнання для бійців.

    Крім того, минулого року у Києві приватна компанія WB Electronics підписала угоду з Україною про співпрацю у сфері безпілотної розвідки.

    У повідомленні також йдеться про те, що характер співпраці між Україною та Польщею є двостороннім.

    "Ми домовилися і розвинули дійсно ефективну співпрацю з українськими центрами "Прогрес" і "Промінь" в галузі розробки лазерних систем наведення для гаубиць й артилерійських установок, а також протитанкових керованих ракет Pirat", - зазначив польський професор Збігнєв Пузевич, який очолює науково-виробничий центр Telesystem Mesko.

    За інформацією джерел, українська сторона висловила зацікавлення щодо досвіду Польщі у модернізації танків Т-72, а також розробки артилерійських радарів (виробництво польського центру PIT-Radwar).

    Крім того, українська сторона, за даними видання, хоче купити польські снайперські гвинтівки. Також Київ хоче налагодити постачання деталей для українських заводів із виробництва зброї, оскільки деякі підприємства українського оборонпрому опинилися в руках проросійських бойовиків на захоплених територіях Донбасу.

    Нагадаємо, 21 вересня конгресмени США схвалили законопроект щодо надання Україні летальної зброї. Тепер ідентичний за змістом законопроект має бути підтриманий Сенатом США.

    Зазначимо, що "Укроборонпром" увійшов до TOП-100 світових виробників зброї.

    Попередній матеріал
    Країни Британської співдружності планують запровадити свій "шенген"
    Наступний матеріал
    Анонс прямих трансляцій на 5.ua
    Теги:
    Loading...
    Пентагон: Росія готова до застосування ядерної зброї більше, ніж за часів Холодної війни

    Пентагон: Росія готова до застосування ядерної зброї більше, ніж за часів Холодної війни

    Глава Пентагону сказав, від чого залежить надання Україні летального озброєння

    Глава Пентагону сказав, від чого залежить надання Україні летального озброєння

    Експерт пояснив чому процес передачі озброєння заполітизований

    Експерт пояснив чому процес передачі озброєння заполітизований

    "Укроборонпром" посів 68 місце у TOП-100 світових виробників зброї

    "Укроборонпром" посів 68 місце у TOП-100 світових виробників зброї