На Дніпропетровщині спекли пряник вагою майже у тонну

    Найважчий пряник в Україні спекли дніпропетровські кулінари. Смаколик вагою 922 кілограми займає площу сорок квадратних метрів.

    Працювали над ним аж сто пекарів. Спочатку випекли двадцять частин, а пізніше збирали їх до купи – у велику мапу Дніпропетровщини. Досягнення зареєстрували  представники Національного реєстру рекордів. Вони кажуть, що не офіційно це – найважчий пряник у світі, але щоб це довести, організаторам треба подати документи до Книги рекордів Гіннеса. Понадкушувати пряничну Дніпропетровщину зможе 5 тисяч людей. Кожному буде по 200 грамів.

    Ольга Капітонова, кухар: «Это пряник, приготовленный из пряничного теста, прослоенный повидлом. Соблюдена вся технология. Яиц – 1200 штук, 100 кг маргарина, 90 кг повидла, где-то 80 кг глазури ушло и тонна муки».

    Лана Вєтрова, експерт Національного реєстру рекордів: «Высчитывать его было очень тяжело, потому что он не правильной формы, в форме Днепропетровской области, поэтому мы привлекали экспертов-специалистов с кафедры математики Днепропетровского высшего заведения, которые нам по сертификату, по формуле вывели его вес».

    Попередній матеріал
    Мешканка Гаваїв відстояла своє прізвище із 35 літер
    Наступний матеріал
    Кримські тюремники назвуть причини обвалу даху в колонії
    Теги: