МВС: провокації у Львові влаштувала "Свобода", жодних груп з півдня не було

    Провокації 9 травня у Львові влаштували представники ВО "Свобода" - заявив начальник департаменту міліції громадської безпеки МВС України Віктор Ратушняк.

    За його словами, з відеозаписів видно, що провокації були з одного боку - від людей із пов`язками з написом "Свобода". Нині також порушено 5 кримінальних справ та складено 8 адмінпротоколів. Перевірка комісії триватиме ще близько місяця. За цей час правоохоронці мають встановити, хто розгорнув червоні прапори на пагорбі Слави і скажуть, чи це була провокація. Поки що міліції невідомі власники 30-метрового кумача. За словами Віктора Ратушняка - міліція діяла в межах закону, а організованих груп з Криму та Одеси не було. Нагадаємо, внаслідок сутичок у Львові постраждали 17 людей.

    Віктор Ратушняк, начальник департаменту громадської безпеки МВС України: "Під час цих подій було задокументовано, що ні працівники міліції, ні люди, які були зі сторони ветеранів, ніяких тілесних ушкоджень молодим людям, які провокували порушення громадського порядку, не наносили. Це однозначно провокації були з однієї сторони. Поскільки я дивився на відео, і стрічки були на руках молодиків, які робили провокації, там написано "Свобода"".

    Ірина Сех, депутат обласної ради: "Жодної людини, жодного свободівця, яка кидала щось чи каміння, чи будь-які інші шашки - не знайдете ніде. Я це офіційно заявляю. Було інше. Я хочу сказати, і потім ми аналізували, дивилися, що могли злетіти, тому що була прив`язана пов`язка, і міг хтось вчепити - це ми не виключаємо".

    Попередній матеріал
    Ірина Луценко: стан екс-міністра набагато гірший, ніж твердить ГПУ
    Наступний матеріал
    ЗМІ: за звинуваченням у фінансових махінаціях затриманий керівник "Київміськбуд-1"
    Теги:
    Loading...