Мешканці села біля Бориспільської траси просять захисту від шуму [відео]

    Захистити від децибелів просять владу мешканці селища Проліски на Київщині. Їхній населенний пункт розташований за кілька метрів від Бориспільської траси, яка щороку стає дедалі завантаженою. Тож, мешканці просять встановити їм шумоізоляційний паркан. Навіть Президентові вже 4 рази писали. Та владу децибели у Пролісках не турбують.

    Бориспільська траса. На узбіччі - селище Проліски. Воно тут єдине - впритул до дороги. Від потоку автівок будинки відділяє лише 10 метрів.

    Олена Кожухова, мешканка селища Проліски: "Здесь жить просто не реально".

    Від потужного руху автомобілів Проліски просто трясе. Ми вирішили порахувати, скільки машин тут проїжджає за 1 хвилину. Вийшло - 47. Тож, за годину повз вікна селян пролітає до 3 тисяч автівок. Через їхній гул місцеві мешканці вже й говорять між собою на підвищених тонах.

    Ольга Романенко, мешканка селища Проліски: "Кричимо во всю, уже поглухли".

    Вже 9 років вони просять тиші у влади - хочуть шумоізоляційний паркан вздовж дороги. Кому тільки не писали.

    Олена Кожухова, мешканка селища Проліски: "Ми обращались к Президенту, 4 раза. К раднику Президента - 3 раза, к Герман. К министру здравоохоранения..."

    Звідусіль відповідають: будуть гроші - селище сховають за паркан. Та люди вже сумніваються, що іхні листи читають адресати, бо відповіді чиновників наче скопійовані - хіба що дати різні.

    Олена Кожухова, мешканка селища Проліски: "14.06.2012 года и 3.07.2012 года - один к одному".

    Журналіст: "Оце таке по всьому будинку?"

    Микола Лаврененко, мешканець селища Проліски: "Да, по всьому будинку, обійдіть. На дивані отак приторкнешся - хата труситься усі сутки".

    Влада шукає гроші на п`ятсотметровий паркан, а Микола Петрович латає тріщини і ставить експерименти. Від вібрацій за вікном - вода неспокійна.

    Галина Лаврененко, мешканка селища Проліски: "Стіни трясуться, буфет, навіть диван трясеться. І кожен раз я на ніч п`ю таблетки від безсоння, щоб мені спокійно заснуть і хоч чуть-чуть відпочить".

    Микола Лаврененко, мешканець селища Проліски: "Цей забор для держави - це копійки, за один вечір проїдають наші можновладці в ресторанах більше".

    Рік тому МОЗ дослідило шумове навантаження цієї ділянки. За норми шуму до 40 децибелів, мешканцям Пролісків шумить аж на 49. Селяни вже кам`яні паркани біля будинків позводили - та безуспішно.

    Раз на рік Олександр традиційно поновлює фундамент через тріщини. За цією процедурою його і застала наша знімальна група. Каже, чекати, що влада притишить децибели за двором - марно.

    Олександр Якубовський, мешканець селища Проліски: "Ну мало, мало надії... Обіцяють вони давно. Надіємся на свої сили, бо надіяться поки що немає на кого".

    Анна Мірошниченко, Іван Наконечний, 5 канал.

    Попередній матеріал
    У Києві зібрався Форум на захист української мови та державності [відео]
    Наступний матеріал
    У Лондоні пройшла виставка тортів і тістечок [відео]
    Теги:
    Loading...