Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-4°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
  • BTC
26.13
Завантаження
Сховати

Курортний сезон у Євпаторії відкрили Cвятом Чебурека

Курортний сезон у Євпаторії відкрили Cвятом Чебурека. Кухарі виготовили близько півтори тисячі пиріжків із м`ясом. Зокрема, понад 400 маленьких із сюрпризами в начинці - побажанням на цілий рік. Національною кримськотатарською стравою пригощалися усі охочі.

Півцентнера тіста та 15 кілограмів фаршу. Кухарі зранку пораються біля чанів. У кілька рук розкачують тісто, ліплять та смажать чебуреки. Останніми в чані смажать маленькі чебуреки із сюрпризами.

Земфіра Малова, кухар: "Мы нажарили около 400 маленьких чебурек.в каждом из них пожелание  и каждый должен сьесть чебурек и прочитать то, что ему предстоит".

"Чебурек із побажанням" - цьогорічне нововведення. Їх вигадали спеціально до курортного сезону - щоб розважити гостей Євпаторії. А для тих, кому чебуреки з побажанням не до смаку, кухарі виготовили традиційні з мясом та вегетаріанські.

Діляра Якубова, авторка ідеї "чебурек побажання": "Мы жарим и с грибами,т.к.они востребованы вегетарианцами,  с сыром, с брынзой, с овощами, т.е.всевозможные, с яйцом, я знаю, что даже жарят с яблоками, но традиционные, конечно, с мясом".
 
Понад тисяча традиційних і 400 маленьких чебуреків гості свята розмели за лічені хвилини. Із масового поїдання чебуреків курортний сезон у Євпаторії вирішили  вважати відкритим. Юлія

Крючкова, Назар Кіндрачук, Крим, Євпаторія, "5 канал"

Теги:
Останнє редагування: 19:06 1 травня 2012
Новини партнерів