Кримський майстер створює карети High-End класу (РЕПОРТАЖ)

    Бар, шкіряний диван, дзеркальна стеля з ефектом "зоряного неба", клімат-контроль, стерео система та плазмовий телевізор. Усе це начиння вміщується в каретах, які майстер з Євпаторії робить власноруч. Таких екіпажів він зробив уже вісім. І нині працює іще над двома.

    Першу свою карету Олександр Багриновський побачив уві сні. На ранок він вирізав з фанери макет, а наступні  15 років розмірковував, як зробити справжній королівський екіпаж. І лише 8 років тому перша карета виїхала з його майстерні. І спричинила справжній фурор на вулиці.

    Олександр Багриновський, каретних справ майстер: "Один водитель въехал в бордюр и женщина упала, увидела.. Потому что это было настолько нестандартно в то время – машины, велосипеды, автобусы и… карета. И кто видел, вот такие глаза были расширенные".

    Дебютна карета важила тонну - коні не змогли її зрушити з місця. Проштудіювавши технічну літературу, наступні Олександр уже зробив легшими. Далі - взявся за інші доробки. Приміром, ззовні облаштував габаритними вогнями. З часом його вироби стали безпечними та простими в керуванні.

    Ольга Меньшикова, кучер: "Не сложно. Главное, знать технику и доверять лошади. Показать человеку один раз, в принципе, это совсем не тяжело. Даже вы можете сесть и попробовать".

    Олександр Багриновський вже зібрав команду майстрів, але ставити на конвеєр виробництво не має наміру. Хоча замовлень - на роки вперед. Найбільше тішиться тим, що його екіпажі роз`їжджають різними країнами.

    Олександр Багриновський, каретних справ майстер: "Я хочу до весны сделать на базе этой рамы, этой пластмассы, фаэтон. Опять таки, спрашивают по телефону, письма пишут. Ну, будем делать, пробовать. Я думаю, что получится".

    У планах майстра обладнати карети ще й барними стійками та висувними бенкетними столиками. Одну з таких хоче подарувати місту. Ще один витвір планує створити спеціально для своєї родини і вирушити на ньому до Парижа. 

    Юлія Крючкова, Ігор Романенков, Євпаторія, 5 канал

    ***

    ЗАВАНТАЖИТИ ВІДЕОСЮЖЕТ (5.67Мб)

    Попередній матеріал
    Виставка ретроавтомобілів у Києві
    Наступний матеріал
    Ізраїль - на порозі дочасних виборів
    Теги:
    Loading...