Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-9°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
26.02
Завантаження
Сховати

Через спеку активізувалалася картопляна паличка, яка швидко псує хліб

Битва за хліб - на Луганщині. Проте не на полях, а на полицях. Ворог продукту - картопляна паличка, це бактерія, яка робить хліб отруйним. Через спеку вона активізувалалася настільки, що псує продукт за лічені години.

Луганчан попереджають про картопляну паличку — небезпечну бактерію, що розмножується у хлібопродуктах і надзвичайно активізується під час спеки. Цей мікроорганізм у процесі життєдіяльності виробляє токсини і здатний відчутно зашкодити здоров`ю людини. 

Медикам вторять і самі виробники. Кажуть — бактерія живе в кожному буханці.

Максим Сисоєнко, 5 канал: "На вигляд хворий хліб не розпізнати. Це можна зробити лише так: (ріже) розрізати паляницю і добряче принюхатися. Вражений хліб має відчутний фруктовий запах і липкий мякуш". 

Щоби бактерія не розмножувалася, люди  зберігають його в холодильнику або відмовляються на користь чорного — той довше опирається згубній дії палички. 

За нинішніх погодних умов кожна година придатності хліба до вжитку - на вагу золота.

Пекарі у відповідь на атаку бактерії збільшили кислотність хліба, а в разі необхідності - почнуть застосовувати і спеціальні добавки, які стримуватимуть розмноження картопляної палички. Крім цього, ласунам тимчасово доведеться забути про смак "щойно з печі" - адже виробникам суворо заборонили завозити в торгівлю хліб гарячим. На підприємстві його тепер піддають процедурі швидкого охолодження - це виграє буханцеві ще трохи часу.

Максим Сисоєнко, Віктор Прокопенко, Луганськ, 5 канал

 

Теги:
Останнє редагування: 20:53 14 серпня 2010
Новини партнерів