"Благодійність замість квітів" 5 канал

Милосердя замість квітів: школярі зібрали рекордну суму на лікування онкохворих дітей

У низці столичних шкіл замість квітів для учителів, діти збирали гроші на благодійність

У Києві після першого дзвоника тисячі школярів перетворилися на доброчинців. Замість квітів вони несли до школи гроші і кидали у скриньки. У такий спосіб столичні учні збирали кошти на допомогу онкохворим дітям.

На шкільному подвір'ї учні традиційно співали гімн, розповідали першовересневі віршики, запускали у небо голубів миру та танцювали вальс.

На перший урок під назвою "Україна єдина" діти заходили під вишиваними рушниками. Однак учителі на цьому святі таки залишилися незаквітчаними.

Повністю відмовитися від троянд та айстр цього дня, навіть заради благої справи, не вдалося, але квітів цьогоріч таки поменшало. Батьки та вчителі активно підхопили ідею: подарувати один букет від класу, а решту грошей віддати на доброчинність.

"У нас скринька стоїть біля входу. Ці кошти, які ми зберемо, вирішили надіслати онкохворим дітям. Не тільки сьогодні ця акція буде, а впродовж тижня", – повідомила директор столичної школи №327 Наталія Стасюк.

Ця школа – одна з тисяч по всій Україні, які пожертвами у скриньку або в онлайн-режимі взялися допомагати онкохворим малюкам. Акцію за назвою "Благодійність замість квітів" влаштували спеціально до Дня знань, коли квіти найдорожчі.

Зазначається, що завдяки безбукетній акції лише сьогодні вдалося зібрати понад 120 тисяч гривень, і сума зростає щохвилини. Про це повідомляють у благодійному фонді "Таблеточки", який опікується хворими на рак дітьми.

"На ці кошти ми купимо медикаменти для наших підопічних з різних лікарень. У середньому один день лікування онкохворої дитини коштує 5 тисяч гривень. Відповідно, ми зможемо закупити дуже багато медикаментів і, принаймні, для кількох наших підопічних покрити їх потреби на місяць", – каже співзасновниця благодійного фонду "Таблеточки" Ірина Литовченко.

Торік у такій ініціативі до Дня знань взяли участь кілька київських шкіл і зібрали 5 тисяч гривень. За словами організаторів, пожертви, які надходять цьогоріч, вражають.

"Більшість роблять це онлайн, і ми бачимо, що регіони набагато більш активні, ніж Київ. Тому що в Києві ми розраховували, що більше приватні школи долучаться до ініціативи, але ми бачимо, що переважно це звичайні державні школи", – пояснила пані Ірина.

Ольга Петрів та Сергій Новіков, "5 канал"

Попередній матеріал
Жовто-блакитні кульки та вишиванки: Як в Україні відзначили День знань
Наступний матеріал
Солом'янський cуд заарештував автомобіль та квартиру Чауса
Теги:
Loading...
Свято на плацу: курсанти Одеського військового ліцею відзначили День знань

Свято на плацу: курсанти Одеського військового ліцею відзначили День знань

Замість квітів - солодощі на фронт: у Чернівцях свято Першого дзвоника втретє проводять без букетів

Замість квітів - солодощі на фронт: у Чернівцях свято Першого дзвоника втретє проводять без букетів

Сьогодні в Україні відзначають День знань

Сьогодні в Україні відзначають День знань

В Україні з вересня запрацюють 144 опорні школи

В Україні з вересня запрацюють 144 опорні школи