Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-4°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
  • BTC
26.13
Завантаження
Сховати

Антикризове меню: поради дієтологів (репортаж)

Антикризове меню. Провідні українські дієтологи взялися допомогти українцям заощадити під час скрути - розробили спеціальні рекомендації для здорового і, водночас, економного харчування.

Ольга Кошеленко, 5 канал: "Одвічну проблему - як що-небудь попоїсти і схуднути, допоможе розв`язати економічна скрута. Провідні українські дієтологи розробили спеціальне антикризове меню".

З купи картоплі, моркви та яблук несміливо визирають шматочки м`яса та сиру. Науковці радять: налягати слід на їжу рослинного походження, лише третину щоденного раціону мають складати тваринні жири та молочне. Так дешевше і головне - корисно. Професор Віктор Ципріян радить українцям долати кризу за методом дружини американського президента Барака Обами.

Віктор Ципріян, голова проболемної комісії з гігієни харчування МОЗ України: "Дивіться, Мішель Обама що робить. Вона розпахала у Білому домі собі город. І вважає, що вона буде забезпечувати свіжими овочами та зеленню не лише свою сім`ю, але й усіх співробітників Білого дому".

Зелена цибуля і редис дедалі частіше перемагає свинину в раціоні цього чоловіка. Переконаним вегетаріанцем його роблять ціни у м`ясному павільйоні.

Шоколадки, цукерки та тістечка  в антикризовий раціон від українських дієтологів  не вписалися. Картопля або крупи, переконують науковці, енергетично поживніші. А свіжі або сушені фрукти - корисніші. Щоправда, виконати цей пункт економ-меню найскладніше. Просто під час конференції посперечалися дієтолог-науковець і дієтолог-батько.

У цей же час у сусідній кондитерській відвідувачі налягають на солодке й нераціональне. Час робочий - у цукерні жодної дитини. Утім дорослі й самі не гірші ласуни.

Ольга Лавренюк, менеджер кондитерської: "У нас стабильность. Все клиенты, которые к нам ходили, так и ходят. Ни одного клиента мы еще не потеряли".

Окрім потягу поїсти смачно не на користь здоров`ю дієтологи зауважили ще одну національну проблему - схильність до переїдання. Відмовляти собі у смачному - не в українському характері, тож науковці рекомендують принаймні їсти менше. І хоча б такий антикризовий захід допоможе декому навесні намацати власну талію.

Ольга Кошеленко, Сергій Щекочихін, 5 канал

***

ЗАВАНТАЖИТИ ВІДЕОСЮЖЕТ (9.70Мб)
Теги:
Останнє редагування: 23:27 27 квітня 2009
Новини партнерів