У Бразилії презентували офіційний талісман наступного чемпіонату світу з футболу

    Відбулася урочиста презентація офіційного талісману наступного чемпіонату світу з футболу, який проходитиме у Бразилії з дванадцятого червня по тринадцяте липня дві тисячі чотирнадцятого року. Ним, нагадаємо, став броненосець, якого на минулому тижні було затверджено ФІФА.

    Свого імені талісман Мундіалю дві тисячі чотирнадцять ще не має. Його оберуть вболівальники шляхом інтернет-голосування, підсумки якого будуть підбиті у листопаді. Наразі ж жовто-синього звіра бразильці називають Армадільо, що в перекладі з іспанської означає той, що "несе обладунки". Саме так, зауважимо, називають броненосців у Бразилії. Додамо, що в історії чемпіонатів світу найуспішнішим у фінансовому плані був талісман французького Мундіалю тисяча дев’ятсот дев’яносто восьмого року – півень Футікс. Організаторам планетарного форуму він приніс рекордні двадцять сім мільйонів американських доларів.

    У 2018-му році, як відомо, чемпіонат світу з футболу відбудеться у Росії. За повідомленням тамтешніх ЗМІ, проведення мундіалю буде довірено десяти містам з 13 претендентів. Із п"яти міст - Саранська, Волгограда, Ярославля, Калінінграда і Ростов-на-Дону - два точно не потраплять до остаточної заявки. ФІФА ж розмірковує, щоб міст було не 11, а взагалі десять. Остаточне рішення приймуть на виконкомі міжнародної федерації 27-28 вересня.

    Попередній матеріал
    У вівторок київське "Динамо" стартує у груповому раунді Ліги чемпіонів
    Наступний матеріал
    УДО: виривали плакати у журналістів, бо не розуміли про що вони
    Теги:
    Loading...