Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг wsj.com

Переддень засідання Україна-НАТО: ключові тези Столтенберга

Позиції НАТО та Росії щодо "українського питання" різняться

Мінські угоди існують лише на папері, а Росія й далі підтримує незаконні збройні формуванні. Сьогодні це констатував генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає кореспондент "5 каналу" з Брюсселя. 

У НАТО наголошують про незмінну підтримку Києва в умовах агресії Росії. У переддень зустрічі міністрів закордонних справ країн Альянсу у Брюсселі закликали Москву вплинути на незаконні збройні формування на сході України.

Перед зустріччю міністрів у Брюсселі засідала рада НАТО-Росія на рівні послів. Генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що в НАТО стурбовані визнанням Росією паспортів так званих "ДНР" та "ЛНР", а також закликав Москву посилити тиск на незаконні угруповання, адже перемир'я, за його словами, існує лише на папері.

"Перше, що ми обговорили - це конфлікт в Україні. Позиції НАТО та Росії в цьому питанні різняться. Ми бачимо, що важке озброєння не відведено, обстріли тривають, а міжнародні спостерігачі не можуть виконувати свою роботу. Ми закликаємо Росію посилити тиск на незаконні збройні формування, змусити їх виконувати свої зобов’язання і дотримуватися Мінських угод", – заявив Столтенберг.

У п'ятницю, 31 березня, на засіданні комісії Україна-НАТО на рівні голів МЗС сторони розглядатимуть ситуацію з безпекою на сході України та прогрес Києва у здійсненні реформ. Засідання стане рішучим сигналом незмінної прихильності до України з боку Альянсу. Чому – дивіться у сюжеті:

З Брюсселя, Оксана Думська, Іван Довганик, "5 канал"



Попередній матеріал
Опинитися просто неба: Чому в Кременчуці завод виставив на аукціон гуртожиток з людьми
Наступний матеріал
Гнутове здригається від вибухів: Чим армійці пояснюють активність ворога
Loading...
Американські сенатори представили резолюцію на підтримку України

Американські сенатори представили резолюцію на підтримку України

Порошенко обговорив зі Столтенберґом подальшу підтримку України з боку НАТО

Порошенко обговорив зі Столтенберґом подальшу підтримку України з боку НАТО

"Стояти з Україною проти російської агресії": Сенатори США засудили окупацію Криму

"Стояти з Україною проти російської агресії": Сенатори США засудили окупацію Криму