Facebook / Арсен Аваков

Аваков: Кива – людина-воїн, ідеальний на війні

    Міністр зазначив, що підтримує Киву в його бажанні балотуватися в депутати на позачергових виборах по Херсонській області

    Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає колишнього начальника департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Іллю Киву незамінним в складних ситуаціях, пише "Українська правда".

    "Коли Кива вивозив мирних людей з Дебальцевого, коли там "шмаляло" кругом, він усім підходив. Коли Кива був комендантом у Волновасі і керував військовим підрозділом, він усім підходив. Коли військові дії закінчилися, і відчайдушний Кива прийшов на роботу в мирний Київ, він став багатьом незручний. Я ж своїх людей не кидаю", – розповів міністр.

    "Кива – людина-воїн, ідеальний на війні. Для мирного життя з його якостями характеру він не дуже підходить. З іншого боку, він досить цілісна людина з усіма своїми плюсами і мінусами", – додав Аваков.

    Щодо конфлікту Киви з главою Нацполіції Хатією Деканоідзе Аваков зазначив: "Не можна витрачати більшу частину часу і сил на боротьбу з Хатією, з якою він не зійшовся темпераментом, і в ній нема до нього стільки довіри, скільки є у мене. Коли Хатія займалася проектним менеджментом в ранзі мого радника, а він воював під Волновахою, вони не перетиналися".

    "Я можу йому сказати "А, Б, В", а вона – не може. І він така людина. І, так, він провів блискучу операцію із затримання ключового наркодилера Києва, який приніс йому хабар. У складних ситуаціях, з викликом і гостротою Ілля хороший", – додав міністр.

    Аваков також зазначив, що підтримує Киву в його бажанні балотуватися в депутати на позачергових виборах по Херсонській області. "Так, нехай балотується. Бажаю йому успіху на цій ниві!" – додав чільник МВС.

    Як інформував 5.ua, екс-голова департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Ілля Кива підтвердив, що балотуватиметься до Верховної Ради на проміжних виборах по округу 183 (Корабельний район міста Херсона та Білозерський район). 

    Попередній матеріал
    Дрон поліції знайшов 5 га конопель у зоні АТО
    Наступний матеріал
    Журналісти "5 каналу" зафільмували грандіозний концерт Джамали у звільненому Краматорську
    Теги:
    Loading...
    Аваков зізнався, що порушує правила дорожнього руху за кордоном

    Аваков зізнався, що порушує правила дорожнього руху за кордоном

    Старт системи відеофіксації: за перші години зафіксовано порушень ПДР на 3 млн грн – Аваков

    Старт системи відеофіксації: за перші години зафіксовано порушень ПДР на 3 млн грн – Аваков

    Перший сервісний центр МВС відкриється в Києві в липні – Аваков

    Перший сервісний центр МВС відкриється в Києві в липні – Аваков

    Аваков: У Онищенка немає шансів ховатися

    Аваков: У Онищенка немає шансів ховатися