Обама 5.ua

Порошенко та Обама телефоном домовилися продовжувати тиск на Росію

    Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з лідером Сполучених Штатів Америки Бараком Обамою.

    Як повідомляє сайт Президента України, політики обговорили останній розвиток ситуації на Донбасі, зокрема після наступу на українські сили під Мар’їнкою, що є грубим порушенням Мінських домовленостей. Президент Порошенко і Президент Обама констатували, що повне виконання Мінських домовленостей є запорукою мирного врегулювання на Донбасі.

    Співрозмовники скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів країн "Великої сімки", яка відбудеться 7 червня у Німеччині, зокрема у питанні продовження тиску на Росію, в тому числі і через санкції задля виконання Росією і бойовиками, яких вона підтримує, Мінських домовленостей.

    При цьому Президент Обама запевнив у повній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. Він також відзначив лідерство Президента України у втіленні реформ та досягнення вагомих результатів на цьому шляху. Президент Порошенко подякував за значну допомогу у зміцненні обороноздатності України, зокрема через проведення спільних навчань, та закликав до подальшої співпраці.

    Попередній матеріал
    Кабмін запропонував Порошенку звільнити Кіхтенка
    Наступний матеріал
    Штаб АТО: На Донецькому напрямку продовжуються інтенсивні обстріли
    Теги:
    Loading...