wikimapia.org

Київрада перейменувала Червонозоряний проспект та Ленінградську площу

    Київська міська рада ухвалила рішення про перейменування 11 вулиць та провулків із комуністичними назвами.

    Як повідомила прес-служба Київради на сторінці Facebook, всі пропозиції щодо перейменування пройшли громадські обговорення на єдиному веб-порталі територіальної громади в спеціальній рубриці Е-МІСТО і узгоджені всіма профільними комісіями Київради.

    Так, Червонозоряний проспект було перейменовано на проспект Валерія Лобановського, а Ленінградську площу – на Дарницьку. Вулицю Андрія Бубнова перейменували у Маричанську (Голосіївський р-н); вулицю Картвелішвілі - у вулицю Володимира Покотила (Святошинський р-н); вулицю Командарма Каменєва - у вулицю Петра Болбочана (Печерський р-н); вулицю Миколи Лікашевіча - на вулицю Івана Огієнка (Солом'янський р-н); Чапаєвське шосе - в провулок Віто-Литовський (Голосіївський р-н); площу Дружби народів СРСР - на площу Оболонську (Оболонський р-н); провулок Радянський - у провулок Владислава Заремби (Голосіївський р-н); провулок Володимира Ульянова - в провулок Осінній (Святошинський р-н); провулок Івана Федька - в провулок Якова Шульгіна (Святошинський р-н).

    Нагадаємо, станом на 24 вересня в рамках процесу декомунізації у столиці перейменували 27 вулиць. А у жовтні було прийнято рішення перейменувати ще 7 вулиць, 11 провулків та повернути історичну назву вул. Калінінградській.

    Попередній матеріал
    Полторак позбавив звання та вигнав з армії офіцера-хабарника (документ)
    Наступний матеріал
    Столтенберг: Ми бачимо результати України в ході співпраці з НАТО, але хочемо, щоб їх було більше
    Теги:
    Loading...