Стартував V Міжнародний художній ярмарок "Арт-Київ"

    Дванадцять тисяч квадратних метрів мистецтва. Уже вп`яте стартував міжнародний художній ярмарок "Арт-Київ", вперше - у Мистецькому Арсеналі.

    Такого масштабу захід ще не набував. Тридцять галерей, з яких близько половини - зарубіжні представили свої колекції. Головна особливість  цьогорічного ярмарку, який триватиме до кінця тижня - поєднання  музейного мистецтва з вуличним.

    Гаральда Негелі звуть дідусем європейського стріт-арту. Ще у сімдесяті роки він порушував спокій  швейцарців своїми малюнками на стінах. За хуліганство артиста досі переслідує поліція, тому довелося переїхати в Німеччину. Дивакуватому жартівнику пішов вже восьмий десяток. Замість родини і батьківщини  він має мистецтво і свободу, каже - це в житті головне.

    Гаральд Негелі, вуличний художник: "За допомою малюнка, я намагаюся звільнитися із полону. І саме графіті - це мій спосіб виразу, визволення і знаходження своєї свободи".

    Скульптурну історію кохання створив львівський митець Олег Давиденко. Розповідає - техніка виконання - його власний винахід. Щоб фігури трималися, в каркасі - зробив сім тисяч дірок і натягнув нитки в сім рівнів. Витвір скульптор навіть запатентував і жартома називає "3-D живописом".

    Олег Давиденко: "Я відмовився від бажання створювати іллюзію трьохвимірності на площині, а створюю її в об`ємі. Це дає більш виразну, інтенсивну, напружену форму".

    "Живі чи ні?" - дивуються відвідувачі кінетичним скульптурам швейцарських художників. Інші - завмирають перед велетенською статуєю боксера Володимира Кличка. Окрім скульптур, широко представлені картини із півтора десятка приватних українських колекцій. Таке мистецтво може бути  зрозумілим не всім - погоджується засновниця арт-ярмарку Наталія Заболотна, та поступово ситуація в Україні змінюється.

    Наталія Заболотна, засновниця арт-ярмарку: "Сейчас существует такое понимание, что если кто-то  чего-то не понимает, это не значит, что этого не существует".

    Арт-ярмарок триватиме тиждень. До понеділка у стінах Мистецького Арсеналу можна буде подивитисть фільми, відвідати лекції закордонних митців та навіть намалювати власне графіті.

    Яна Метьолкіна, Владислав Каретнік, 5 канал
     

    Попередній матеріал
    Кучма: вибори стабільності не додадуть
    Наступний матеріал
    В Києві ростуть ціни на продукти харчування [репортаж, відео]
    Теги:
    Loading...