III міжнародний кінофестиваль завершився в Одесі [відео]

    Гран-Прі кінофоруму - "Золотого Дюка" - отримала стрічка британського режисера Руфуса Норріса "Зламані". Відзначили і фільм Сергія Лозниці "В тумані". За цю роботу режисер вже отримав у Каннах визнання від міжнародної федерації кінопреси.

    На червоній доріжці кінофестивалю - найвідоміші митці з багатьох країн. Зірки зізнаються в коханні Одесі.

    Цьогоріч, вперше за три роки кінофестивалю саме глядачам віддали право обрати найкращий фільм і визначити - кому ж присудити гран-прі з премією у 50 тисяч доларів. Свої симпатії вони віддали британському театральному режисерові Руфусу Норісу за стрічку "Зламані".  До своєї дебютної кінороботи він запросив відомих акторів. 

    Натомість професійне журі фестивалю визнало найкращим фільмом екранізацію повісті Василя Бикова "В тумані". Стрічку зняв Сергій Лозниця. Вона присвячена епізоду партизанської війни в Білорусі у 42-ому році. Цікаво, що цей фільм не потрапив навіть до трійки глядацьких уподобань.

    Єдина українська стрічка у міжнародній конкурсній програмі Одеського кінофестивалю  -  фільм Валентина Васяновича "Звичайна справа"  - також не здобула схвальної оцінки глядачів. Втім, отримала спеціальну нагороду від журі.  Загалом , фестиваль зібрав сто тисяч глядачів.

    Олена Мілова, Сергій Іщенко, Одеса, 5 канал

    Попередній матеріал
    Шанувальники Богдана Ступки несуть квіти до театру ім. Івана Франка [відео]
    Наступний матеріал
    Олімпійську збірну провели на змагання [відео]
    Теги:
    Loading...