Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-9°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
26.02
Завантаження
Сховати

Найпопулярнішим у світі продуктом визнали італійську пасту

Макарони визнали найулюбленішою стравою світу. Всесвітня організація боротьби з голодом "Оксфам" провела масштабне опитування. У результаті - саме паста посіла перше місце та випередила таких світових лідерів їжі, як м`ясо, рис та навіть хліб.

Паста донедавна асоціювалася винятково з бідним населенням Італії. Цю страву готувати легко та дешево - інгридієнтами, окрім макаронів, можуть бути будь-які продукти. Але тепер паста - найбільш популярний продукт. Відповідно до останнього опитування, саме цю страву обожнюють найбільше у всьому світі.

Житель Сіднею: "Я люблю макарони із соусом песто, причому будь-які, головне - щоби з песто".

Жителька Норвегії: "Ці макарони я купила через барви. У нас в Норвегії таких кольорів багато".

Жителька Франції: "Найбільше люблю спагетті, тому що вони тонкі".

Страва, народжена у бідних кварталах італійських міст, швидко потрапила у меню ледь не всіх країн світу. З транспортуванням макаронів немає проблем - вони порівняно легкі та не потребують особливого догляду. Розквіт популярності пасти припадає на початок ХХ століття, коли італійські емігранти привезли в Америку власну кухню.

Антоніо Мігліаччіо, президент Асоціації італійської кухні: "Паста легко знайшла прихильників у всьому світі, бо вона універсальна. Її історія давня, її завжди можна було виробляти у будь-якому регіоні і поєднувати з місцевими продуктами. Паста близька до будь-якої зі світових культур".

Багато поціновувачів макаронних виробів часом упереджено ставляться до пасти, яку приготували  далеко за межами її історичної батьківщини. Але традиційний італійський рецепт знають не лише італійці.

Хадж Хассел Набіл, туніський кухар, переможець всесвітнього конкурсу з приготування пасти: "Готувати пасту просто, багато кухарів забувають, що для кожного окремого макаронного виробу є певний час доби. Якщо приготувати пасту у невідповідний час - вона не смакуватиме. В цьому і є секрет".

Нині італійські кухарі створили понад шістсот видів пасти. До того ж, одна така страва коштуватиме справжньому поціновувачу макаронів не більш, як півтора євро.

Ольга Дацюк, 5 канал.

Теги:
Останнє редагування: 17:47 6 квітня 2015
Новини партнерів