Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-3°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
  • BTC
25.64
Завантаження
Сховати

Найбільший у світі торт з листкового тіста спекли у Швейцарії

Найбільший у світі торт з листкового тіста спекли у Швейцарії. Довжина рекордної випічки - сягнула понад тисячу двісті метрів. Торт-гігант - поріжуть на шматочки і продадуть з аукціону. Вторгувати планують понад 100 тисяч доларів. Їх пожертвують на благочинність.

Традиційні ласощі з кількох шарів тіста з масляним кремом - місцеві мешканці називають міль-фей. В Україні цей наїдок більш відомий, як торт Наполеон. Щоб створити гігантський смаколик протягом двох місяців працювали дві сотні кондитерів. Для роботи їм знадобилося 800 кілограмів борошна, 400 кілограмів масла і стільки ж шоколаду - чорного і молочного, для різних видів крему. Досягнення кондитерів зафіксували у Книзі рекордів Гіннеса. Попередніми рекордсменами були бельгійці - двадцять років тому вони спекли кілометровий Наполеон.

Жиль Депланше, кондитер: "Щоб спекти рекордний міль-фей - нам знадобилося близько тисячі годин. Торт складається з трьох шарів, тож сумарна довжина листів тіста перевищує три тисячі шістсот метрів. Крему витратили - три тони, а рожевої глазурі - триста кілограмів".

Жінка: "Ніколи не бачила такого довжелезного торта. Він просто надзвичайний. Ідею вважаю чудовою, особливо тому, що випічку продадуть на аукціоні заради благочинності".

Теги:
Останнє редагування: 16:47 8 квітня 2015
Новини партнерів
останні новини
Усi новини