Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-9°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
26.02
Завантаження
Сховати

Десятки шеф-кухарів з усього світу з`їхалися на гастрономічний фестиваль до Перу

Десятки шеф-кухарів з усього світу з`їхалися на гастрономічний фестиваль до Перу. У Лімі місцеві кулінари ознайомили їх з традиційною кухнею та навчили готувати національну страву - "севіче".

Для її приготування використовують дрібно нарізану сиру рибу різних сортів, маринувану впродовж 15 хвилин в соку лайма. Після цього додають порізану кільцями червону цибулю, а інколи - рокото - гострий перуанський перець. Завдяки оригінальному смаку страва ввійшла до кухні багатьох латиноамериканських країн. За успіхи в кулінарному навчанні іноземним шеф-кухарям подарували національний перуанський одяг - "кушму" й дали скуштувати місцевих фруктів. Гастрономічний фестиваль триватиме у столиці Перу до 18-го вересня.

Ферран Адріа, шеф-кухар з Іспанії: "В житті найприємніше - вчитися. Тут ми здобули багато нових умінь і це дуже гарно".

Ольянта Умала, президент Перу: "Їжа здатна об`єднувати людей, об`єднувати різні культури. Перуанцям дуже приємно, що їхня національна кухня здобула широке визнання в світі й навіть занесена до світової спадщини ЮНЕСКО". 

Теги:
Останнє редагування: 17:50 6 квітня 2015
Новини партнерів